Het gedrag dat je wél wilt

Marcel Dog Training

Wie is Marcel?

Hondengedragsdeskundige Marcel Gloudemans is opgegroeid in een gezin met Duitse herders en heeft later in zijn eigen gezin diverse herders met serieuze gedragsproblemen geadopteerd en gerehabiliteerd. Daarnaast werd hij regelmatig door hondeneigenaren gevraagd om hulp bij het opvoeden en oplossen van een breed scala aan problemen. Met plezier en succes heeft Marcel altijd deze problemen weten op te lossen. Na ruim 24 jaar deze passie te hebben gecombineerd met een groothandel in keramische materialen, heeft hij besloten zich volledig toe te leggen op het rehabiliteren van honden en het begeleiden van hun eigenaren.

Vervolgens heeft hij een opleiding hondengedragstherapie bij DogVision gevolgd, maar hij vond dit te beschrijvend en weinig toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Daarom is hij naar Amerika gegaan om zich te specialiseren in krachtige praktijkoplossingen bij niemand minder dan de Dog Whisperer, Cesar Millan, en zijn team. Hij heeft persoonlijk training gehad van Cesar Millan in Amerika, die vooral bekend staat in Europa vanwege zijn serie op National Geographic, “The Dog Whisperer”.

Man en kind wandelen met 2 Ridgebacks

Mijn aanpak

Absoluut, het kan frustrerend zijn om verschillende trainers, coaches, kynologen en hondenscholen te proberen zonder een echte oplossing te vinden voor het gedrag van je hond. Vaak is de kernoorzaak niet volledig achterhaald, waardoor de oplossingen slechts tijdelijk zijn.

Als gedragsdeskundige met jarenlange ervaring en diverse opleidingen (zie mijn opleiding), help ik mensen met plezier om een beter begrip te krijgen van waarom hun hond doet wat hij doet. Ik richt me niet alleen op de manier waarop mensen intelligent functioneren, maar ook op de instinctieve aard van honden. Alleen door op deze manier te kijken, kunnen we een blijvende positieve gedragsverandering realiseren. Het is essentieel dat eigenaren positief en actief met hun hond aan de slag willen gaan. Inzet, vertrouwen en respect zijn cruciale pijlers voor succes! Iedere hond heeft een ander karakter en een andere energie waardoor mijn gedragstraining per hond en eigenaar anders is. Een persoonlijke aanpak is hierdoor veel sneller en effectiever als je snel op een positieve manier met je hond vooruitgang wilt boeken. Als je op zoek bent naar een blijvende oplossing voor het gedrag van je hond, sta ik klaar om je te helpen!

Een grondige analyse van de hond, de eigenaren en de omgeving, inclusief de aanwezige prikkels, is van onschatbare waarde om een effectief stappenplan te ontwikkelen.

Met nieuwe inzichten en gedrag wordt de balans en rust in elk gezin of roedel hersteld, waardoor het samenzijn weer een bron van positieve energie en vertrouwen wordt.

Na mijn analyse zal ik je niet alleen vertellen, maar ook daadwerkelijk laten zien – want zien is geloven – hoe het gedrag van jouw hond kan veranderen en hoe prettig en harmonieus je hond weer kan functioneren in zijn omgeving. Het consequent toepassen van deze methode op een positieve manier, met de juiste energie en lichaamshouding, is de enige voorwaarde voor levenslang succes en resultaat. 

Tijdens mijn gedragstrainingen neem ik regelmatig één of meerdere eigen honden mee:

Diploma's

Leren bij Honden

Toegepaste Ethologie van de Hond

Training Cesar's way

Training Cesar's Way II