Het gedrag dat je wél wilt

Marcel Dog Training

Welkom bij Marcel Dog Training!

Harmonie hond en mens

Hondengedragstraining = Gedragsverandering

Marcel Dog Training is geen klassieke hondenschool maar gespecialiseerd in een echte gedragsverandering van baas en hond waarbij de natuurlijke relatie centraal staat. Er is zoveel meer dan commando’s, controle en gehoorzaamheid welke overal worden getraind. Wat zijn de onderliggende behoeftes van de hond en waarom gedraagt hij zich op de manier zoals hij zich gedraagt?

Zodra de eigenaren zich hiervan bewust zijn en op een meer natuurlijke manier gaan communiceren groeit het vertrouwen en respect tussen hond en eigenaren en zal er meer rust en plezier ontstaan.

Hondengedragstraining voor langdurig resultaat

Door middel van kennis en nieuwe vaardigheden zijn resultaten duurzaam en geen quick-fix. Dit volgens een unieke methode, mede gebaseerd op de lessen opgedaan in Amerika bij Cesar Millan (“Dog Whisperer”) bij zijn Dog Psychology Center met vele afgedankte honden welke teruggebracht waren naar het asiel of op de nominatie stonden te worden geëuthanaseerd. Op een eigentijdse moderne en diervriendelijke methode waarbij het kenmerk is dat resultaten die op een diervriendelijke methode worden bereikt en bekrachtigd langer aanwezig blijven en ook vriendelijker zijn voor hond en baas.

Geduld, inzet in energie en openstaan voor nieuwe methoden van het thuisfront zijn hierbij belangrijke voorwaarden voor succes. De sleutel tot verandering in het gedrag van de hond ligt in de thuissituatie en hoe de omgeving hierop acteert met zijn gedrag.

Zodra vertrouwen – respect – rust weer aanwezig zijn ontstaat opnieuw harmonie tussen mens en hond. Dit is de basis voordat ook maar enige training aangevangen kan worden. Het in eerste instantie aangeleerde nieuwe gedrag wordt later onbewust toegepast waarmee hond en baas weer ontspannen van elkaar kunnen gaan genieten en iedere uitdaging samen kunnen aangaan.

Het aangeleerde consequent toepassen in de dagelijkse praktijk maakt dat het groeiproces nooit stopt en nieuwe situaties ontspannen tegemoet getreden kunnen worden en nieuwe ervaringen omgezet worden in versterkt vertrouwen van hond in mens en mens in hond!

Een goede analyse van de thuissituatie en omgevingsfactoren maken een belangrijk onderdeel uit van deze grondige aanpak.
Daarom is het van belang om te beginnen met een goede intake.

Boek nu een (thuis) afspraak en krijg nieuwe inzichten en groei samen met je hond naar een ultieme relatie waarin je op elkaar kunt vertrouwen en van elkaar kunt genieten op de meest ontspannen manier!

In plaats van je te concentreren op wat je NIET wilt is het voor het belangrijker om je vooraf te bedenken wat je WEL wilt bereiken?

Ik wil een hond die zelfvertrouwen toont en niet angstig, onzeker of onderdanig is
Ik wil een hond die makkelijk uit te laten is en niet meer uitvalt aan de lijn
Ik wil dat mijn hond makkelijk met andere honden om kan gaan en geen agressie vertoont
Ik wil een hond die niet gestress of opgewonden is
Ik wil een hond die rustig is en niet constant blaft, zit te kauwen of tegen mensen opspringt
Ik wil een hond die niet bedelt aan tafel