Het gedrag dat je wél wilt

Marcel Dog Training

Groei samen, leer samen

Leer hoe honden leren – Word je bewust van jouw eigen rol

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Kennismaking

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Gedragsanalyse

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Welk gedrag wil je wel?

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Gedragstraining

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Resultaat

Hondentraining in Oosterhout en Breda

Jaarlijkse check-up

Samen gaan we aan de slag om het gedrag van je hond te bereiken dat jij wilt. Het traject bestaat uit een aantal stappen, die hieronder beschreven zijn. 

1. Kennismaking

We starten met een kennismaking dat ongeveer een uur in beslag neemt. Tijdens dit gesprek vertel ik je wie ik ben, waar ik voor sta en wat je globaal kunt verwachten. Jij vertelt waar je tegenaan loopt in het dagelijkse met het gedrag van je hond en geeft aan wat je veranderd wilt zien om meer plezier te kunnen hebben met je hond. Wat wil je graag veranderd zien?

2. Gedragsanalyse

Hierna formulieren we jouw doelstellingen en maak ik een gedragsanalyse door je hond in een aantal situaties te brengen en de nodige stimuli/prikkels te voorzien. Hieruit kan ik aangeven hoe lang dit ongeveer gaat duren en welk pakket ik kan aanbevelen, de keuze is aan jou er kunnen altijd lossen lessen worden bijgeboekt. Als we er samen een goed gevoel over hebben dan besluiten we om samen te gaan werken.

3. Welk gedrag wil je wél?

Vaak vallen mensen in de logische valkuil om aan te geven welk gedrag ze juist niet willen en gaat alle tijd en energie hieraan jarenlang op met als resultaat dat dat niet gewenste gedrag juist datgene is wat je krijgt. Bovendien wordt het hiermee onbewust vaak gestimuleerd. (bekrachtigd)

Daarom gaan we aangeven exact welk gedrag je wel wilt en ons inzetten op dit gewenste gedrag te verkrijgen. Je te focussen op nieuw gewenst gedrag aanleren is vaak een effectieve manier om ongewenst gedrag te laten verdwijnen. (extinctie)

4. Gedragstraining

Als we weten waarom de hond zich gedraagt zoals hij zich gedraagt en hoe we dit willen gaan veranderen (ombuigen) kunnen we bepalen op welke manier we dit gedrag gaan (op)trainen.

Dit gaan we doen op een zo diervriendelijke mogelijke manier met geduld, consequent zijn en liefdevol.

Naast een opleiding Kynoloog in Nederland is Marcel naar Amerika naar Cesar Milan de Dog Whisperer (National Geografic) gevlogen om de fijne kneepjes in de praktijk te leren. Hier heeft hij persoonlijk les gehad van Cesar Milan en zijn team aan de Cesar’s Dog Psychologie Center in de bergen van L.A. Naast een geweldige ervaring door het trainen met allerlei afgedankte asielhonden ben ik met een stevige dosis praktijkervaring terug naar Nederland gekomen waarmee ik veel mensen en honden daadwerkelijk kan helpen!

5. Resultaat

We gaan door totdat we resultaat geboekt hebben en dit bekrachtigd hebben. Het is vervolgens aan de eigenaar en zijn omgeving om consequent toe te blijven passen wat geleerd is zodat het nieuwe gedrag van hond door verloop van tijd vanzelf sprekend wordt. De hond weet waar hij aan toe is en krijgt zijn voorspelbare omgeving maar ook de eigenaar wordt blij want de hond is voorspelbaar en betrouwbaar geworden. Indien nodig kan je bijsturen als echte roedelleider!

6. Jaarlijkse check-up

Eens in de zoveel tijd is kun je het prettig vinden om de puntjes opnieuw op de i te zetten en zo nodig bij te sturen. Hiermee blijf je altijd op koers en zijn oude patronen daadwerkelijk verleden tijd geworden!