Het gedrag dat je wél wilt

Marcel Dog Training

Jack Russel Chihuahua terroriseert binnen en buiten

Deze 4 jaar oude Jack Russel Chihuahua mix had zich gespecialiseerd in het bezoek weg te blaffen en bijten. Ook buiten was de hond hier erg succesvol in, waardoor er amper nog bezoek kwam of gewandeld kon worden.

Ondanks de hulp van 2 gedragsdeskundigen die de hondeneigenaren eerder ingeschakeld hadden, werd het gedrag van deze Jack Russel Chihuahua erger. Visite werd gebeten en de agressie buiten bleef maar toenemen. Uiteindelijk werd Marcel Dog Training ingeschakeld. Tijdens ons eerste bezoek werd duidelijk dat het ontvangen van bezoek en normaal over straat lopen onmogelijk was geworden. De hond blaft, hapt, bijt naar iedereen die hij maar kan grijpen.

De gedragstrainingen hebben het gewenste effect. Het uitvallen buiten en bezoek bijten is gestopt. Het leven wordt weer leuk voor de hond en de baasjes! In tegenstelling tot eerdere adviezen hebben de baasjes tijdens het bezoek van Marcel Dog Training de rolgordijnen, vitrages en overgordijnen opengedaan en de hond geleerd hoe wel om te gaan met alle geluiden en prikkels.
Ook is nieuw positief gedrag aangeleerd, waarmee de hond nu wel buiten mee kan lopen en bezoek op een goede manier kan ontvangen. Honden leren snel, alleen soms is het zoeken hoe we ze het beste kunnen laten leren om zich aan te passen in een mensenwereld in plaats van andersom!

Ook het gedrag van jouw hond blijvend te veranderen?