Het gedrag dat je wél wilt

Marcel Dog Training

Jack Russel Chihuahua terroriseert binnen en buiten

Jack Russel Chihuahua terroriseert binnen en buiten Deze 4 jaar oude Jack Russel Chihuahua mix had zich gespecialiseerd in het bezoek weg te blaffen en bijten. Ook buiten was de hond hier erg succesvol in, waardoor er amper nog bezoek kwam of gewandeld kon worden. https://youtube.com/watch?v=Ve7ANEECT5Y Ondanks de hulp van 2 gedragsdeskundigen die de hondeneigenaren […]

De look a-like-leeuw die uitviel naar honden

De leonberger: look a-like-leeuw

De eigenaren van deze imposante Leonberger namen contact met mij op omdat ze niet meer normaal over straat konden lopen zonder dat deze kerel uitviel naar alle andere honden die hij tegenkwam of in de verte al in het vizier had. Een gedragsverandering was dringend nodig.

Intimiderende Mechelse herders

Deze Mechelaars vielen niet alleen uit naar andere honden en mannen, maar ook door pure opwinding en frustratie naar hun baasje. Met als gevolg diverse hap en bijtsporen, maar vooral ook een enorme deuk in het vertrouwen van de bazin, die de honden amper noch uit kon laten. Hoe nu verder?

De Duitse Herder die telkens herplaatst werd

Het verhaal van de Duitse herder die telkens herplaatst werd, benadrukt het belang van vroegtijdige socialisatie en de juiste training. Uiteindelijk ontwikkelt deze viervoeter zich als gezinshond.

Dominante Bullmastiff

Deze Bullmastif was ‘dominant’, sprong op, accepteerde zijn baasje niet meer en viel vaak uit. Na een drietal trainingen werd deze Bullmastif een fijne, aangename hond.

Een Rodesian Ridgeback met gedragsproblemen

De baasjes van deze Rodesian Ridgeback waren wanhopig. Na een aantal bijtincidenten, het uitvallen naar alles en iedereen tijdens het wandelen en onvoorspelbaarheid in gedrag, besloten de eigenaren de hulp van Marcel in te roepen.

Communiceren met je hond

Gedragsprobleem: niet luisterende hond

Honden en mensen communiceren op een andere manier Terwijl mensen communiceren hoofdzakelijk beschouwen als praten om zo een mening of informatie over te dragen vergeten we hierbij vaak dat honden dit op een heel andere manier doen. Omdat honden zich aan ons hebben aangepast (evolutie) in de loop der jaren en vele hebben geleerd om […]